binaural beats

Binaural Beats

Luisteren naar Binaural Beats

Veel problemen, zoals slaap- en concentratieproblemen, worden veroorzaakt door een brein dat niet in balans is. Er is een breintechnologie beschikbaar die Binaural Beats wordt genoemd waardoor jij je brein kunt optimaliseren en verbeteren. Door het beluisteren naar speciale muziek met binaural beats kun jij je brein in balans brengen.

Binaural Beats verwijst naar een techniek die twee verschillende tonen of frequenties laat horen. De ene toon hoor je via je linkeroor en de tweede toon via je rechter oor. Het verschil in frequentie zorgt voor een derde toon in je brein. Deze derde toon wordt ook wel de Binaural Beat genoemd en zorgt ervoor dat je brein zich conformeert en balanceert. Het luisteren naar Binaural Beats geeft het beste resultaat via een koptelefoon.

 

Welke hersengolven zijn er?

BETA (13 Hz – 30 Hz) Deze hersengolven zijn aanwezig tijdens normale wakkere staat. Je hebt ze de hele dag door tijdens bijvoorbeeld autorijden, werken, praten, enz. De hogere beta frequentie wordt vaak geassocieerd met stress en angst.

ALFA (8 Hz – 12 Hz) De alfa frequentie wordt ook wel de ideale leerstaat genoemd, omdat je in deze staat veel makkelijker informatie kunt opnemen en kunt onthouden. Dit is een staat van lichte ontspanning .

THETA (4 Hz – 7 Hz) Theta golven worden ook wel geassocieerd met diepe meditatie of dromen. Het is een staat van diepe ontspanning.

DELTA (0,5 Hz 3 Hz) Dit is de staat als je diep in slaap bent. Het zijn de langzaamste hersengolven die we in de hersenen kunnen vinden.

 

Luisteren naar binaural beats draagt bij aan:

  • Minder stress en meer ontspanningklankschaalmassage
  • Een betere concentratie
  • Makkelijker kunnen ontspannen
  • Het verminderen van slaapproblemen

 

Tijdens of na de massages kan er gekozen worden om te blijven liggen en te luisteren naar de Binaural Beats. Er kan een keuze gemaakt worden uit een echte natuurgeluid opname van de zee en stromende beek.

 

 

Facebook
Facebook
Instagram