yoga voor kinderen

Over mij

You Sound! Chantal van den HeuvelPraktijk You Sound

Mijn naam is Chantal van den Heuvel, oprichter van praktijk You Sound & You Contact. Ik bied ondersteuning bij ontwikkelingsprocessen en draag bij aan bewustwording en zelfinzicht. Mijn kennis bestaat uit opleiding en levenservaring. Mijn nieuwsgierigheid naar het gedrag van mensen en mijn leergierigheid hebben geleid tot het afronden van diverse opleidingen waaronder o.a. Psychologie, Pedagogiek, Autismecoach, FloorPlaycoach, NLP coach, Klankschaaltherapeut, Massagetherapeut en Therapeutisch Kinderyogadocent. Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten. En omdat ik mezelf blijf doorontwikkelen staan voor 2018 nog een aantal andere cursussen op het programma, o.a. therapeutisch werken met de gong en Hartcoherentie.

Wat doe ik….

Veel mensen vinden het moeilijk om de aandacht naar binnen te richten, om bij je kern te komen. Dat is belangrijk om erachter te komen wat we willen, wat we nodig hebben, wat we voelen, wie we zijn. De aandacht wordt veel vaker naar buiten gericht naar alles wat onze aandacht vraagt of zelfs opeist. Misschien maak je voor iedereen tijd vrij, maar vergeet je jezelf. Soms verg je teveel van jezelf en ontstaan er klachten zoals vermoeidheid, stress- & spanningsklachten of slaapproblemen. Signalen van het lichaam, het lichaam wilt je iets duidelijk maken. Massages kunnen hierbij ondersteunend werken. Massages zorgen ervoor dat je weer contact maakt met je lichaam, meer in je gevoel komt en minder in het denken.

Massage

In 2007 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met klankschalen. Ik werd diep geraakt door de klanken die ervoor zorgden dat ik me kalm en rustig voelde van binnen. De klanken en resonanties zorgden voor stroming in mijn lichaam, werkten troostend en verstillend in mijn hoofd. Het was een ervaring die ik niet meer wilde missen. Vanaf die dag was ik betoverd door het effect van klankschalen op mijn lichaam. Ik ben me gaan verdiepen in klanktherapie en na verschillende opleidingen en cursussen gevolgd te hebben op het gebied van werken met klankschalen en stemvorken bied ik klankschaalmassage aan in mijn praktijk You Sound om ook andere mensen deze mooie ervaring mee te kunnen geven.

Cupping is een massage die een diep ontspannende werking op het lichaam heeft. Deze massagevorm zorgt voor doorstroming tussen de huidlagen, bindweefsels en spieren. Spanningen die zich vast hebben gezet in het lichaam en voor stagnatie zorgen komen los, de huid wordt verstevigend en voelt heerlijk zacht, soepel en warm gloeiend aan. In combinatie met een klankschaalmassage is het een geweldige manier om tot een diepe ontspanning te komen. Kom het zelf ervaren…

Therapeutische Kinderyoga

Na jarenlang zelf yoga te hebben beoefend, eerst Hatha yoga en sinds een aantal jaren Iyengar yoga, en te hebben ervaren hoe yoga mijn fysieke en mentale gezondheid ten goede kwam, ben ik yoga steeds meer gaan toepassen in mijn dagelijkse leven. Yoga werkt door in je denken, voelen, doen en zijn. Yoga versterkt je bewustzijn en geeft je inzicht hoe het is gesteld met je balans tussen draagkracht en draaglast.

Hoe mooi is het als je als kind al leert hoe je dit kan doen. Kinderen groeien op in een snel veranderende maatschappij en worden dagelijks flink op de proef gesteld om alle prikkels, keuzes en verplichtingen te kunnen verwerken. Nog nooit hebben zoveel kinderen last van spanningsklachten als in deze tijd. Je kunt niet jong genoeg  zijn om te leren hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, te leren hoe je contact kunt maken met je binnenste zelf, hoe je leert om de rust in jezelf te vinden.

In 2017 heb ik de Kindertherapeutische Yogaopleiding gevolgd bij Yoga Instituut Arterre om kinderen te kunnen leren hoe ze dicht bij zichzelf kunnen blijven. Yoga wordt individueel aangeboden aan kinderen die speciale aandacht nodig hebben of graag yoga willen doen in een kleine, veilige omgeving. Kinderyoga is voor alle kinderen die wel wat ontspanning kunnen gebruiken, of moeite hebben met alle binnenkomende prikkels te verwerken, veel van zichzelf eisen, een druk leven hebben, altijd aan anderen denken en nooit aan zichzelf, overweldigd worden door gevoelens, het moeilijk hebben, of gewoon graag yoga doen.

Meld je aan…ik leg je matje alvast klaar…

 

Je bent van harte welkom