yoga voor kinderen

Over mij

You Sound! Chantal van den HeuvelPraktijk You Sound

Mijn naam is Chantal van den Heuvel (1973) oprichter van praktijk You Sound. Ik bied ondersteuning bij ontwikkelingsprocessen en draag bij aan bewustwording en zelfinzicht. Mijn kennis bestaat uit opleiding en levenservaring. Mijn nieuwsgierigheid naar het gedrag van mensen en mijn leergierigheid hebben geleid tot het afronden van diverse opleidingen waaronder o.a. Psychologie, Pedagogiek, Autismecoach, FloorPlaycoach, NLP coach, Klankschaaltherapeut, werken met stemvorken, Massagetherapeut en Therapeutisch Kinderyogadocent. En omdat ik mezelf blijf doorontwikkelen staan voor 2018 nog een aantal andere cursussen op het programma, o.a. therapeutisch werken met de gong en Hartcoherentie.

Klankschaalmassage

Veel mensen vinden het moeilijk om de aandacht naar binnen te richten, om bij je kern te komen. Dat is belangrijk om erachter te komen wat we willen, wat we nodig hebben, wat we voelen, wie we zijn. De aandacht wordt veel vaker naar buiten gericht naar alles wat onze aandacht vraagt of zelfs opeist. Misschien maak je voor iedereen tijd vrij, maar vergeet je jezelf. Soms verg je teveel van jezelf en ontstaan er klachten zoals vermoeidheid, stress- & spanningsklachten of slaapproblemen. Signalen van het lichaam, het lichaam wilt je iets duidelijk maken. Klankschalen kunnen ondersteunend werken. Je hoeft alleen maar tijd voor jezelf vrij te maken en te luisteren naar wat de klanken je te vertellen hebben.

In 2007 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met klankschalen. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik liet de klanken maar over me heen komen. Ik werd diep geraakt door de klanken, voelde me kalm en rustig van binnen. De klanken en resonanties zorgden voor stroming in mijn lichaam, werkten troostend en verstillend. Het was een ervaring die ik niet meer wilde missen. Vanaf die dag was ik betoverd door het effect van klankschalen op mijn lichaam. Ik ben me gaan verdiepen in klanktherapie en na verschillende opleidingen en cursussen gevolgd te hebben op het gebied van werken met klankschalen en stemvorken bied ik klankschaalmassage aan in mijn praktijk You Sound, om ook andere mensen deze mooie ervaring mee te kunnen geven.

Therapeutische Kinderyoga

Kinderen groeien op in een snel veranderende maatschappij en worden dagelijks flink op de proef gesteld om alle prikkels, keuzes en verplichtingen te kunnen verwerken. Nog nooit hebben zoveel kinderen last van spanningsklachten als in deze tijd. Je kunt niet jong genoeg  zijn om te leren hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, te leren hoe je contact kunt maken met je binnenste zelf, hoe je leert om de rust in jezelf te vinden.

Na jarenlang zelf yoga te hebben beoefend, eerst Hatha yoga en sinds een aantal jaren Iyengar yoga, en te hebben ervaren hoe yoga mijn fysieke en mentale gezondheid ten goede kwam, ben ik yoga steeds meer gaan toepassen in mijn dagelijkse leven. Yoga voert verder dan alleen de oefenuurtjes op de yogamat. Yoga werkt door in je denken, voelen, doen en zijn. In 2017 heb ik de Kindertherapeutische Yogaopleiding gevolgd bij Yoga Instituut Arterre om kinderen te kunnen leren hoe ze dicht bij zichzelf kunnen blijven. YogaKinderCoaching wordt individueel aangeboden aan kinderen die speciale aandacht nodig hebben of met een hulpvraag worden aangemeld. Leren via bewegen en ervaren in het lichaam.

Kinderyoga is voor alle kinderen die wel wat ontspanning kunnen gebruiken, of moeite hebben met alle binnenkomende prikkels te verwerken, veel van zichzelf eisen, een druk leven hebben, altijd aan anderen denken en nooit aan zichzelf, overweldigd worden door gevoelens, het moeilijk hebben, of gewoon graag yoga doen.

Meld je aan…ik leg je matje alvast klaar…

 

Je bent van harte welkom