you sound

Yoga Kindercoach

Individuele YogaKindercoaching

Omdat niet elk kind in een groepsproces een yogaprogramma op maat aangeboden kan krijgen, kan het baat hebben bij individuele YogaKindercoaching. Vanuit het helend spelen met kinderyoga, uitgaande van de individuele behoefte en vraag van het kind, en kindercoaching wordt een programma afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt. Het kind wordt ontmoet vanuit zijn mogelijkheden en er wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind, waardoor het kind zijn eigen ruimte en grenzen leert ontdekken en respecteren op een positieve en plezierige wijze.

Vanuit individuele YogaKindercoaching wordt ervaringsgericht gewerkt vanuit lichaam en gevoel zonder lange uitleg of veel woorden te gebruiken. Regelmaat en herhaling spelen een grote rol in de opbouw van de sessies. Kinderen worden uitgenodigd om de oefeningen ook buiten de yogamat toe te passen. Herhaling draagt bij aan een gevoel van veiligheid.

De individuele YogaKindercoaching wordt kindgericht aangeboden, passend bij de ontwikkelingsleeftijd van het kind. Door middel van beweging, yogahoudingen, mindfulness, visualisaties, spelvormen en creatieve werkvormen maakt het kind contact met zijn/haar binnenwereld. Deze beweging zorgt er voor dat het geleerde met het lichaam ervaren wordt en beter beklijft.

Individuele YogaKindercoaching is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar die aandacht en begeleiding nodig hebben. Kinderen die worden aangemeld voor individuele YogaKindercoaching hebben o.a. hulpvragen op het gebied van;

– weinig zelfvertrouwen
– (faal)angstig gedrag
– hooggevoeligheid
– slecht slapen
– moeite met ontspannen
– snel boos worden
– leer- en/of concentratieproblemen
– overprikkeling
– psychosomatische klachten (zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid)

Een traject wordt gestart met een intakegesprek met de ouders. In dit gesprek wordt de hulpvraag besproken en wordt bekeken of individuele YogaKindercoaching aansluit bij jullie hulpvraag. Een traject omvat gemiddeld 8 bijeenkomsten; een intakegesprek met ouders, 6 bijeenkomsten voor het kind en een evaluatiegesprek.

Wil je je kind aanmelden voor individuele YogaKindercoaching stuur dan een mail naar: info@mooieklanken.nl

Individuele YogaKindercoaching