you sound

Yoga

Voor sommige kinderen is het prettiger als yogalessen op maat kunnen worden aangeboden. Dat kan verschillende redenen hebben; je kind zit bijvoorbeeld niet lekker in zijn vel, of je kind vindt groepslessen niet prettig. Samen bekijken we wat jouw kind kan helpen om weer meer in balans te komen.

Kinderen staan in deze tijd aan veel prikkels bloot. Er zijn veel mogelijkheden om de aandacht naar buiten te richten onder invloed van activiteiten zoals tv, computer, telefoon, een overvloed aan keuzes en mogelijkheden. Kinderen die gevoelig zijn voor deze veelvoud aan prikkels, reageren op hun eigen wijze, wat zich kan uiten in druk gedrag of juist teruggetrokken gedrag, angstig gedrag, weinig zelfvertrouwen, buikpijn- en/of hoofdpijnklachten, slaapproblemen.

De aandacht naar binnen richten voelt voor veel kinderen en jongeren soms onbekend aan. Toch is dit belangrijk om te ervaren wie we zijn, wat we willen en wat we voelen, kortom om bij onze kern te komen. Veel kinderen en jongeren vragen handvaten om te reguleren en bij zichzelf te komen en te blijven. De technieken die kinderen en jongeren leren worden opgepikt en zij leren gaandeweg deze technieken toe te passen. Dit maakt dat zij  meer veerkracht opbouwen meer in contact staan met het lichaam en betere keuzes kunnen maken.

Individuele Kinder- &  Tieneryoga

Vanuit individuele kinderyoga wordt ervaringsgericht gewerkt vanuit lichaam en gevoel zonder lange uitleg of veel woorden te gebruiken. Regelmaat en herhaling spelen een grote rol in de opbouw van de sessies. De individuele kinderyoga wordt kindgericht aangeboden, passend bij de ontwikkelingsleeftijd en eventuele hulpvraag van het kind. Door middel van beweging, yogahoudingen, mindfulness, visualisaties, spelvormen en creatieve werkvormen maakt het kind contact met zijn/haar binnenwereld. Deze beweging zorgt er voor dat het geleerde met het lichaam ervaren wordt en beter beklijft.

Kinderen die worden aangemeld voor individuele kinderyoga hebben o.a. hulpvragen op het gebied van;

– weinig zelfvertrouwen
– (faal)angstig gedrag
– hooggevoeligheid
– slecht slapen
– moeite met ontspannen
– snel boos worden
– leer- en/of concentratieproblemen
– overprikkeling
– psychosomatische klachten (zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid)

Voorafgaand aan een traject vindt een intakegesprek plaats met de ouders. In dit gesprek wordt besproken waar de behoeften liggen en wat de mogelijkheden zijn. Wil je je kind aanmelden voor individuele kinderyoga stuur dan een mail naar: info@mooieklanken.nl

Individuele YogaKindercoaching