gezichtsbehandeling

Yoga

Voor sommige kinderen en jongeren is het prettiger als yogalessen op maat kunnen worden aangeboden. Dat kan verschillende redenen hebben; je  zit bijvoorbeeld niet lekker in je vel, of je vindt groepslessen niet prettig. Samen bekijken we wat jou kan helpen om weer meer in balans te komen.

Kinderen en jongeren staan in deze tijd aan veel prikkels bloot. Er zijn veel mogelijkheden om de aandacht naar buiten te richten onder invloed van activiteiten zoals tv, computer, telefoon, een overvloed aan keuzes en mogelijkheden. Als je gevoelig bent voor deze veelvoud aan prikkels, kan dat zich uiten in druk gedrag of juist teruggetrokken gedrag, spanningen, moeite met concentreren, weinig zelfvertrouwen, buik- en/of hoofdpijnklachten, slecht slapen…

De aandacht naar binnen richten voelt soms onbekend aan. Toch is dit belangrijk om te ervaren wie we zijn, wat we willen en wat we voelen, kortom om bij onze kern te komen. Veel kinderen en jongeren vragen handvaten om te kunnen ontspannen. De bij yoga geleerde technieken worden opgepikt en zij leren gaandeweg deze technieken zelf toe te passen. Dat maakt dat kinderen en jongeren veerkracht opbouwen meer in contact staan met hun lichaam en betere keuzes voor zichzelf kunnen maken.

Individuele Yoga

Vanuit individuele yoga wordt ervaringsgericht gewerkt vanuit lichaam en gevoel zonder lange uitleg of veel woorden te gebruiken. Regelmaat en herhaling spelen een grote rol in de opbouw van de sessies. Yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, visualisaties en meditaties zijn vaste onderdelen van de lessen.

Hulpvragen waarmee kinderen en/of jongeren worden aangemeld zijn o.a.

– weinig zelfvertrouwenyoga voor jongeren
– (faal)angstig gedrag
– hooggevoeligheid
– slecht slapen
– moeite met ontspannen
– snel boos worden
– leer- en/of concentratieproblemen
– overprikkeling
– psychosomatische klachten (zoals hoofdpijn en/of buikpijn)

Voorafgaand aan een traject vindt een intakegesprek plaats.

In dit gesprek wordt besproken waar de behoeften liggen en wat de mogelijkheden zijn.

Aanmelden? Stuur een mail naar: info@mooieklanken.nl

 

 

Instagram