you sound

Individuele Kinder- & Tieneryoga

Voor sommige kinderen is het prettiger als yogalessen op maat kunnen worden aangeboden. Dat kan verschillende redenen hebben; je kind zit bijvoorbeeld niet lekker in zijn vel, of je kind vindt groepslessen niet prettig. Samen bekijken we wat jouw kind kan helpen om weer meer in balans te komen.

Kinderen staan in deze tijd aan veel prikkels bloot. Er zijn veel mogelijkheden om de aandacht naar buiten te richten onder invloed van activiteiten zoals tv, computer, telefoon, een overvloed aan keuzes en mogelijkheden. Kinderen reageren op deze hectische maatschappij op hun eigen wijze, wat zich kan uiten in druk gedrag of juist teruggetrokken gedrag, faalangst, weinig zelfvertrouwen, buikpijn- en/of hoofdpijnklachten, slaapproblemen.

De aandacht naar binnen richten voelt voor veel kinderen soms onbekend aan. Toch is dit belangrijk om te ervaren wie we zijn, wat we willen en wat we voelen, kortom om bij onze kern te komen. Veel kinderen vragen om handvaten om te reguleren en bij zichzelf te komen en te blijven. Kinderen leven, meer dan volwassenen, in het hier-en-nu en niet in gisteren en de volgende week zoals dat bij menig volwassene het geval is. Ook hebben kinderen in hun ‘kortere’ leven minder blokkades opgebouwd en een sterk zelfregulerende kracht. Zo zijn zij meer in staat op een speelse manier technieken op te pikken en staan over het algemeen met hun spel en fantasie meer open voor veranderingen. Dit maakt dat zij de aangereikte technieken relatief sneller overnemen dan volwassenen.

Individuele Kinder- &  Tieneryoga

Vanuit individuele kinderyoga wordt ervaringsgericht gewerkt vanuit lichaam en gevoel zonder lange uitleg of veel woorden te gebruiken. Regelmaat en herhaling spelen een grote rol in de opbouw van de sessies. De individuele kinderyoga wordt kindgericht aangeboden, passend bij de ontwikkelingsleeftijd van het kind. Door middel van beweging, yogahoudingen, mindfulness, visualisaties, spelvormen en creatieve werkvormen maakt het kind contact met zijn/haar binnenwereld. Deze beweging zorgt er voor dat het geleerde met het lichaam ervaren wordt en beter beklijft.

Kinderen die worden aangemeld voor individuele kinderyoga hebben o.a. hulpvragen op het gebied van;

– weinig zelfvertrouwen
– (faal)angstig gedrag
– hooggevoeligheid
– slecht slapen
– moeite met ontspannen
– snel boos worden
– leer- en/of concentratieproblemen
– overprikkeling
– psychosomatische klachten (zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid)

Voorafgaand aan een traject vindt een intakegesprek plaats met de ouders. In dit gesprek wordt besproken waar de behoeften liggen en wat de mogelijkheden zijn. Wil je je kind aanmelden voor individuele kinderyoga stuur dan een mail naar: info@mooieklanken.nl

Individuele YogaKindercoaching