Vijf manieren om je te wapenen tegen energiezuigers

We hebben allemaal wel eens te maken met mensen die je veel energie kosten, soms is het zelfs iemand in je omgeving waar je niet omheen kunt. Deze mensen zuigen je leeg en kunnen er voor zorgen dat jij je uitgeput voelt. Hier vind je 5 tips om je te wapenen tegen die energie zuigende mensen.

1 Laat jezelf niet meeslepen

Vaak willen deze energiezuigers dat je samen met hen klaagt over alles waar je maar over kunt klagen. Maar dit kost je zoveel energie, alles maar van de negatieve kant bekijken is niet gezond. Dus kom voor jezelf op en verdedig jouw energie. Geef niet toe aan de neerwaartse spiraal waar die persoon in zit. Maar blijf dicht bij jezelf en probeer positief te blijven.

2 Probeer niet 1 op 1 te zijn met energie zuigers

Als je niet om deze persoon heen kunt probeer dan in ieder geval te voorkomen dat je alleen met deze persoon bent. Probeer ervoor te zorgen dat er andere mensen bij zijn als je deze persoon ziet.

3 Probeer over luchtige onderwerpen te praten

De kans is groot dat wanneer jullie beginnen te praten over school, werk, mannen, vriendschappen of relaties dat het een intens gesprek wordt. Een gesprek wat zwaar voor jou kan zijn en wat jou al je energie kost. Probeer daarom de onderwerpen zo luchtig mogelijk te houden, probeer om het gesprek in de richting van bijvoorbeeld vakanties, films of tv programma’s te sturen.

4 Wees je bewust van jouw tijd

Als de energiezuiger iemand is waar je echt niet aan kunt ontsnappen wees je dan bewust van de manier waarop jij je tijd besteedt. In plaats van een koffie- of borrelafspraak te maken die eindeloos door kan gaan is het verstandig om van te voren al een eind tijd af te spreken, omdat je daarna bijvoorbeeld nog een andere afspraak hebt waar je naar toe moet. Zo kun je de afspraak limiteren tot bijvoorbeeld 1 uur en heb je de rest van de dag ook nog wat energie over.

5 Als al het andere niet lukt…

Soms is er niets wat je kunt doen om jezelf te beschermen tegen mensen die je leegzuigen, die negatief zijn en die jou graag meesleuren in hun misere. Dan kan het een mogelijkheid zijn om afscheid van zo iemand te nemen. Zodat jij je leven kunt leiden op een positieve manier.

Bron: Herhealth 2016