hotstone massage Sittard

Hotstone Massage

Wat is een hotstone massage?

Als je opzoek bent naar een stress verlichtende en ontspannende massage dan is een hotstone massage een uitstekende keus. Tijdens deze massage worden er heerlijke oliën en warme stenen gebruikt om de spieren in jouw lichaam te ontspannen. De massage verbetert ook je bloedcirculatie en je algehele welzijn en heeft een ontspannende uitwerking op lichaam en geest.

De hotstone massage komt oorspronkelijk van de Indianen. Vroeger gebruikten de Indianen lavastenen die opgewarmd waren om hun stamgenoten met chronische pijn te behandelen. Dit was erg effectief omdat lavastenen goed warmte kunnen vasthouden en daardoor een positieve werking hebben op chronische pijnen. De warmte van de lavastenen zorgt ervoor dat de betreffende spiergroepen ontspannen worden. Bij de moderne hotstone massage worden zachte, ronde basaltstenen gebruikt die worden verwarmd in water.

Waar is een hotstone massage goed voor?hotstone massage Sittard

1. Spieren

Tijdens een hotstone massage worden er warme stenen op je lichaam en spieren gelegd. Deze warmte zorgt ervoor dat spierspanning en spierpijn afneemt. De bloedtoevoer naar het pijngebied wordt verbeterd, waardoor spieren sneller herstellen en de flexibiliteit van je spieren beter wordt.

2. Stress en angst

Uit onderzoek blijkt dat een massage van tien tot vijftien minuten stressgevoelens sterk vermindert. Ook vervelende angstgevoelens verdwijnen naar de achtergrond tijdens een ontspannende massage.

3. Slaap

Een onderzoek uit 2006 toonde aan dat een massage vaak net zo goed blijkt te werken als slaapmedicatie. Je zou het kunnen zien als een gezond alternatief. Vooral een rug-massage zou een goede nachtrust bevorderen. Een massage maakt je ook actiever en alerter.

4. Fibromyalgie

Mensen met fibromyalgie kunnen baat hebben bij een hotstone massage. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een massage bij mensen die last hebben van fibromyalgie bepaalde klachten verminderen zoals spierpijn,  stijfheid, vermoeidheid, slecht slapen, pijn in gewrichten, koudegevoel. Na de massage werd beter geslapen en waren drukpunten minder gevoelig in vergelijking met een groep mensen met fibromyalgie die ontspanningstherapie aangeboden kreeg.

5. Immuunsysteem

Een massage werkt niet alleen heel ontspannend maar geeft ook je immuunsysteem een boost. Een ontspanningsmassage heeft een direct positief effect op het immuunsysteem. Zo werd er in dit onderzoek bloed afgenomen voor en na de massage. Na de massage bleek er minder antidiuretisch hormoon (ADH) in het bloed aanwezig te zijn, een massage heeft een positieve invloed op hoge bloeddruk.

Wil je een hotstone massage boeken, neem dan contact op via mail of whatsapp.

 

hotstone massage Limburg