Ontspanningsmassage

Ben je toe aan een ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage is een van de bekendere massagevormen. Het is een massage waarbij het lichaam en geest weer helemaal tot rust komen. Het doel van deze massage is tot volledige ontspanning te komen.

Tijdens de massage lig je op een massagetafel. Bij de massage wordt gebruik gemaakt van massage oliën en etherische oliën. Een ontspanningsmassage is een zachte manier van masseren. De bewegingen stimuleren de doorbloeding van de weefsels en er worden afvalstoffen afgevoerd. Ook worden de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren hierdoor verbeterd. Door deze massage wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam hersteld. Het zenuwstelsel komt tot rust. Opgebouwde spanning kan wegvloeien.

Wanneer is een ontspanningsmassage aan te raden…

Een ontspanningsmassage kan altijd en je zou het jezelf mogen gunnen om regelmatig tijd vrij te maken voor een massage. Dat kan ook een vriendin of een vriend zijn die de massage uitvoert. Belangrijk is een fijne en ontspannen sfeer, de zachte aanrakingen zorgen ervoor dat je lichaam kan ontspannen.

Een massage werkt ondersteunend bij psychische of lichamelijke klachten, zoals stress, hoge spierspanning, vermoeidheid, slapeloosheid en spierpijnen. Massage heeft een positieve invloed op het lichaam en geest en heeft een beschermende werking tegen veelvoorkomende klachten, zoals een burn-out, slapeloosheid en oververmoeidheid.

Om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven is het goed om regelmatig een moment van ontspanning op te zoeken. Een ontspanningsmassage is hier erg geschikt voor.

ontspanningsmassage Sittard

Facebook
Facebook
Instagram