klankmeditatie

Behandeling met klankschalen

Wat moet ik doen?

Bij de eerste behandeling neem ik een korte vragenlijst met je door. Dan mag je plaatsnemen op de massagetafel. Het is prettig om gemakkelijk zittende kleding te dragen, zonder metalen knopen of riemen. Een klankschaalmassage wordt over de kleding heen gegeven. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen. Indien gewenst wordt je toegedekt met een dekentje.

De klankschalen worden op en om het lichaam geplaatst. Tijdens de klankschaalmassage en klankavonden wordt gebruik gemaakt van verschillende klankschalen, soms gecombineerd met andere klankinstrumenten zoals koshi’s, oceandrum, rainstick e.d.

Tijdens de klankschaalmassage wordt niet gesproken. Na de behandeling volgt een moment van navoelen, en om weer waakzaam en alert te worden. Het is aan te raden om na de behandeling de verstilling zo lang mogelijk vast te houden, neem de dag of avond van je behandeling vrij. Neem tijd voor jezelf.

 

klankschalen sittard

Voor wie niet..?

In sommige gevallen is het af te raden een klanksessie te ondergaan. Dit is het geval bij mensen met trombose, een pacemaker/icd, epilepsie, zwangerschap of mensen met psychoses.