klankmassage

Klankschalen

Waar komen klankschalen vandaan?

Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de Himalaya, India, Nepal en Japan. Klankschalen werden vroeger gebruikt als offerschaal in tempels of als schaaltjes voor voedsel. Ook nu worden ze nog gebruikt bij meditaties door monniken in kloosters.

Waarvan zijn klankschalen gemaakt?

Een klankschaal is gemaakt van verschillende soorten metaal. Voornamelijk van koper en tin. Vaak wordt verteld dat klankschalen uit zeven verschillende soorten metaal bestaan en dat ze worden geklopt met de hand, maar de meeste klankschalen worden machinaal vervaardigd. Desalniettemin zijn klankschalen prachtige schalen die mooie klanken produceren. In mijn praktijk maak ik gebruik van diverse klankschalen, tibetaanse klankschalen uit Nepal en therapeutische klankschalen van Peter Hess. Als de klankschalen worden aangeslagen ontstaan er harmonieuze klanken die resoneren met elkaar. Elke klankschaal heeft een eigen specifiek geluid.

Wat is een klankschaalmassage?

Bij klankschaalmassage worden klankschalen op en naast het lichaam geplaatst.klankschalen
Als een klankschaal die geplaatst is op het lichaam, wordt aangeslagen ontstaan klanken en trillingen. Deze trillingen zijn voelbaar in het lichaam en zorgen voor een zachte massage. Deze mooie klanken en trillingen werken diep in op ons lichaam. Aan de werking liggen natuurkundige wetten ten grondslag. Als een steen in het water valt, ontstaan er kringen die zich over het wateroppervlak verspreiden. Elke watermolecuul wordt in beweging gezet. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde in ons lichaam dat voor ca. 70 % uit water bestaat, je lichaam krijgt als het ware een inwendige massage. Met zijn veelvuldige frequenties en zachte trillingen zorgen de klankschalen voor een massage op celniveau.

Wat is het effect van klankschalen?

De klanken en trillingen hebben effect op het fysieke lichaam en het energetische lichaam, de klankschalen resoneren met de diverse chakra’s in het lichaam. Een klankschaalmassage leidt tot het bereiken van een diepere ontspanning, het ervaren van stilte en kalmte in jezelf, emoties worden aangeraakt en kunnen loskomen, de klanken bieden troost op emotioneel niveau. Er ontstaat ruimte voor heling, inzichten of nieuwe ideeën. Er treedt verstilling in jezelf op. De verstilling die gevoeld wordt brengt je meer in contact met jezelf.

Toepassing van klankschaalmassage

Klankschalen worden o.a. toegepast in meditaties vanwege de rustgevende klanken en een diepe ontspanning op lichamelijk en geestelijk niveau. Een klankschaalmassage werkt ondersteunend bij:

– psychische overbelasting
– het leren ontspannen
– het herstelproces na een burnout
– slaapproblemen en vermoeidheid
– het kalmeren van je zenuwstelsel
– het verminderen van stress

Een klankschaalmassage is uiteraard ook gewoon heel erg fijn om te ervaren als een moment van ontspanning, een moment voor jezelf.

 

Kom het zelf ervaren, je bent van harte welkom.