Cellulite Cupping

Sinaasappelhuid…

Cellcellulite cuppingulite, ook wel sinaasappelhuid huid genoemd, komt voor bij veel vrouwen. Meestal komt cellulite voor op de benen en billen bij vrouwen. Het is een misverstand dat dit enkel voorkomt bij vrouwen met overgewicht. Daarentegen kan een verhoogd vetpercentage er wel voor zorgen dat de aandoening verergert. Nu de zomer er weer aankomt vinden veel vrouwen de cellulite op armen en/of benen storend.

Met cupping worden goede resultaten geboekt als het gaat om het verminderen van cellulite. Deze techniek werd oorspronkelijk toegepast bij het behandelen van brandwonden en littekens. Daarnaast werd ontdekt dat deze massagetherapie een gunstige uitwerking heeft op cellulite. Er volgden daarom studies naar het effect van vacuümmassage bij de behandeling voor cellulite.

Cupping verstevigt de huid

Uit deze studies kwam naar voren dat de weefselhardheid en de elasticiteit van de huid verbeterde. De fibroblasten in de huid worden gestimuleerd waardoor het bindweefsel in de huid verbetert. Cupping stimuleert de aanmaak van elastine en collageen in de huid die de stevigheid van de huid bevorderen. Daarnaast wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd waardoor vocht, vet en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd.

De effecten van de cupping massage verbeteren hiermee het reliëf van de huid, de huid zal er gladder gaan uitzien. Of de cellulite volledig zal verdwijnen is afhankelijk van verschillende factoren, dit heeft o.a. te maken met de mate van aanwezigheid van cellulite, leefstijl- en voedingsgewoonten en leeftijd.