Ademhaling

Hartcoherentie

Hartcoherentie wat is dat?

Coherentie betekent samenhang. Samenhang in de mate waarin voelen, denken en gedrag goed op elkaar afgestemd zijn. Wanneer we ons prettig voelen ervaren we dat we in balans zijn. We kunnen met gemak en kalmte alles aan wat op ons pad komt.

Dat is waar het bij coherentie om draait;

hart, brein, emoties, gedachten en gedrag zijn goed op elkaar afgestemd. In zo’n toestand lijkt het alsof we meer energie hebben, de tijd sneller voorbij gaat en we problemen gemakkelijker aankunnen.

Stress en spanningen zorgen ervoor dat we niet in balans zijn, uit balans raken, niet coherent zijn. Langdurige en chronische stress kan leiden tot burnout. Stress en de bijbehorende emoties gaan vaak samen met allerlei reacties in ons lichaam. De spieren spannen aan en de hartslag wordt hoger. Het lichaam reageert op deze hoge spanning door stresshormonen aan te maken.  Het zenuwstelsel raakt geprikkeld en je kunt minder hebben. Langdurige of chronische stress is slecht voor de gezondheid.

Stress komt tot uiting in het hartritme, net zoals inspanning, emoties en ademhaling. Ademhaling en hartritme zijn nauw met elkaar verbonden.

Bij hartcoherentie ga je door middel van je ademhaling je hartritme positief beïnvloeden, je zenuwstelsel krijgt hierdoor het signaal dat het goed met je gaat. Waardoor je stress-systeem tot rust kan komen en je veerkracht groter zal worden.

 

add heart facilitator

Als Add Heart Facilitator bied ik een totaal traject aan; door middel van hartcoherentie je veerkracht vergroten en stress verminderen. Door feedback op je hartritme leer je hoe je jezelf tot rust kunt brengen. Middels een computerprogramma worden je vorderingen op het beeldscherm in kaart gebracht.

Gedurende dit traject komen het werken met de Inner Balance Trainer, feedback hierop, lichaamsmassages en ontspanningsoefeningen aan bod.

Wil je meer informatie over dit traject vul dan het contactformulier in op de website of lees hier meer over het traject.

 

Zie onderstaande uitleg over hartcoherentie

 

Facebook
Facebook
Instagram