Burnout

burnout SittardWanneer het tot je doordringt dat je een burnout hebt komen er misschien allerlei gedachten en gevoelens bij je naar boven. Lange tijd ben je over je grenzen heen gegaan en in je hoofd bezig geweest en moest je waarschijnlijk vooral veel van jezelf.

Je hoofd is moe en je lichaam is moe, je energie is op….

Misschien voel je (nog) niks en ben je het contact met wat je voelt een beetje kwijtgeraakt omdat je altijd alles wilde begrijpen of beredeneren (hoofd) en je door moest gaan of moest volhouden van jezelf.

Waarschijnlijk komt er nu rust om gevoelens toe te laten en te uiten. Dit toelaten kan nog erg beangstigend voelen; het is je lichaam dat gehoord wilt worden. Je lichaam dat zegt dat het nu genoeg is. Je lichaam vraagt toestemming aan je voor een pauze. En zeg je daar (eindelijk) ja tegen, dan komen de (lang ingehouden) emoties los.

Als je aan het begin van een burnout zit is het belangrijk om rust te nemen. Hoelang die rust nodig is, is per persoon verschillend. Luister naar wat je lichaam aangeeft. Forceer jezelf niet omdat je denkt dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft. Dat is je hoofd dat in het oude patroon schiet en tegen je zegt, kom op…nu kan het wel weer. Geef jezelf de tijd om voldoende energie op te doen. Je bent niet van de een op de andere dag burnout geraakt, dus je hebt ook niet van de een op de andere dag je energie weer aangevuld.

Herstel van burnout

Is de tijd gekomen om aan je herstel te beginnen, dan doen veel therapieën een beroep op het denken, de ingang van het hoofd. Het hoofd dat zo goed is geworden om je voor de gek te houden, tegen je te zeggen, kom op, nog even volhouden, kom op doorgaan. Maar ook het hoofd dat al zo moe is van al dat denken en moeten. Deze ingang via het hoofd, staat nu niet open. Je geheugen en denkvaardigheden werken nu niet optimaal simpelweg omdat er geen energie voor is.

Massage & Burnout

Er wordt voorbij gegaan aan het lichaam, daar waar alle stress, spanning en verdriet is opgeslagen. Bij massagetherapie zoek ik de ingang via het lichaam, het lichaam dat weer gevoeld en gehoord wilt worden. Waar emoties kunnen worden losgelaten en het stresssysteem tot rust gebracht wordt. De behandelingen die ik aanbied bestaan voornamelijk uit ontspanningsmassages, klankschaalmassages en ontspanningsoefeningen. Hierdoor komt er meer rust in je hoofd, je gaat beter slapen, je spierspanning neemt af en je zenuwstelsel komt tot rust en kun je mentaal en lichamelijk herstellen.

Starten met herstel

Met dit lichamelijke herstel ontstaat er ook mentaal herstel. Hierdoor wordt het makkelijker om beter voor jezelf te zorgen met stress om te gaan en je balans tussen draaglast en draagkracht te bewaken.