klankmassage

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnmassage

Er zijn in Nederland ongeveer 2 miljoen mensen die lijden aan enige vorm van hoofdpijn.

Bij veel mensen zorgt hoofdpijn er voor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Twintig procent van de Nederlanders, dat is een op de vijf, heeft minimaal een dag in de week hoofdpijn. Hoofdpijn kan ontstaan doordat de spieren in nek, hoofd en schouders verkrampen door een verkeerde houding of bijvoorbeeld door te veel stress. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze spieren weer kunnen ontspannen. Dat kan o.a. bereikt worden door massage van het nek- en schoudergebied.

Wist je dat een cupping massage hoofdpijn kan verlichten?

Een cuppingmassage werkt dieper dan een ‘gewone’ massage. De cups die op de huid geplaatst worden trekken de huid omhoog, ook de ondergelegen spieren en weefsels worden omhoog gezogen in de cup. De doorbloeding naar dit verkrampte gebied wordt gestimuleerd. Door de hoge doorbloeding in dit gebied kunnen afvalstoffen uit spieren afgevoerd worden. De warmte wordt nog gedurende een langere tijd aangehouden, soms tot wel enkele uren na de massage. Door de warmte ontspannen de spieren makkelijker. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand worden gemasseerd. Door bepaalde drukpunten ervaar je direct vermindering van de klachten.

Wat zijn de effecten van hoofdpijnmassage?

  • Geeft verlichting
  • Werkt ontspannend
  • Vermindert spierspanning
  • Vermindering en/of verdwijning van de klachten

Wanneer is het beter geen cuppingmassage te nemen?

  • Tijdens een migraine aanval, de massage wordt bij migraine preventief toegepast
  • Recent nektrauma, bijvoorbeeld door val op het hoofd of auto ongeluk

Binaural Beats

Na de massage bestaat de mogelijkheid om te luisteren naar rustgevende muziek. In deze relaxatiemuziek zijn Binaural Beats verwerkt. Binaural Beats zijn audiotonen van een bepaalde frequentie die een positieve invloed hebben op de hersengolven waardoor een diepe ontspanning kan worden bereikt en een diepere slaap. Vraag naar de mogelijkheden. Meer lezen over Binaural Beats.

 

hoofdpijnmassage